Αισθητικές παρεμβάσεις

Το πρόσωπο αντανακλά -κατά μια έννοια- την υγεία και την αισθαντικότητα του οργανισμού μας. Συνήθως το πρόσωπο είναι το ιδιαίτερο σημείο του σώματος, στο οποίο διαγράφονται και αποκαλύπτονται όλες οι βιωματικές αλήθειες, το πέρασμα του χρόνου, οι επαναλαμβανόμενες εκφράσεις, οι συσπάσεις των μυών και πολλά άλλα. Επίσης το πρόσωπο είναι ένα μέρος του σώματος, το οποίο έχουμε συνεχώς εκτεθειμένο καθώς και άμεσα συνδεδεμένο με την εικόνα μας. Για το λόγο αυτό υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και φροντίδα για την κατάσταση και την περιποίησή του. Ωστόσο αρκετοί είναι οι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την ελαστικότητα του δέρματος και τη σφριγηλότητά του.

Ποια είναι η δράση του βελονισμού στις αισθητικές παρεμβάσεις;

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι άνθρωποι -άνδρες και γυναίκες- κάθε ηλικίας προβαίνουν σε αισθητικές παρεμβάσεις, ειδικά μετά την ηλικία των 40 χρόνων. Η μέθοδος του βελονισμού φαίνεται να έχει ωφέλιμα αποτελέσματα και στον κλάδο της αισθητικής. Με την εφαρμογή του ιατρικού βελονισμού προκαλείται αύξηση της παραγωγής και ανάπλασης κολλαγόνου, βελτίωση της θρέψης των κυττάρων, αποκατάσταση της ισορροπίας της υγρασίας του δέρματος και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βελτιώνεται η όψη του δέρματος, να απαλύνονται οι ρυτίδες, να τονώνει και να επαναφέρει το δέρμα. Παράλληλα συμβάλλει στην αποτοξίνωση του οργανισμού και την αποβολή τοξικών ουσιών. Συχνά χρησιμοποιείται για να αντιμετωπίσει το πρήξιμο κάτω από τα μάτια, τους μαύρους κύκλους, το αφυδατωμένο δέρμα, την ακμή και της ευρυαγγείες.

Ουσιαστικά επεμβαίνει και θεραπεύει τους παράγοντες εκείνους που ενοχοποιούνται για τη διαδικασία της γήρανσης και της επιβάρυνσης του δέρματος. Στόχος είναι να διατηρήσει το δέρμα τη σφριγηλότητά του και να είναι υγιές. Ωστόσο πρωταρχικό μέλημα του βελονισμού είναι να ρυθμίσει την καλή και ισορροπημένη λειτουργία του οργανισμού και δευτερευόντως να γίνει εφαρμογή για τοπικές θεραπείες. Η αποτελεσματικότητα του βελονισμού αυξάνεται όταν η παρέμβαση συνδυάζεται και με καλή διατροφή, η οποία παρέχει στο δέρμα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία όπως βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και συμπληρώματα διατροφής που ενισχύουν τη γενικότερη υγεία του οργανισμού.